Hogyan vásároljunk ajándékot?


Több üzenetet is kaptunk ajándék választással kapcsolatban, mert sokaknak dilemmát okoz a megfelelő ajándék kiválasztása. Cikkünkben tippeket adunk nektek, hogy könnyebb legyen ajándékot választanotok. Őszintén szólva nekünk is gondot okoz, hogy milyen ajándéknak örülne a barátunk, vagy közeli hozzátartozónk, de ezzel semmi gond nincs, mivel kívülről minden egyszerűbbnek tűnik.
Ha nincs ötleted, hogy mit lenne érdemes venned ajándéknak, akkor különösen hasznos lesz ez a cikk a számodra.

Nézzük szépen sorjában:


Mi a célja az ajándéknak?
Az ajándéknak a legfontosabb szerepe az, hogy valamilyen emlékhez tudjuk kötni, valamint olyan tárgyat, eszközt érdemes adnunk, amit hasznosítani is lehet. Nem az ajándék ára a fontos, hanem a szimbolikus értéke.
Hiába adjuk Kojak nyomozónak a világ legjobb fésűjét, nem fogja tudni használni. (ebben az esetben használhatatlan számára) Ha főképp az érzelmekre kívánunk hatni, s valamilyen emlékhez kívánjuk kötni az ajándékot, akkor ez kis kreativítással megoldható:
-házassági évfordulóra páros toll vagy páros kulcstartó, melybe a megismerkedés dátuma van belegravírozva
-barátoknak vicces ajándéknak megfelelő lehet egy poháralátét készlet gravírozva, amelyen egy poénos szöveg van
-feleségnek egy gravírozott vágódeszka, amin a neve található egy megjegyzéssel egyetemben: “Lucának, aki a legjobb szakácsnő a világon!”

Mekkora összeget költsünk az ajándékra?
Mindannyian tudjuk, hogy nem az ajándék ára fogja meghatározni az értéket, viszont mindenképp számolni kell azzal, hogy mennyit tervezünk erre költeni. Egy egyedileg gravírozott kulcstartó már 1500Ft-tól is elérhető, viszont ha nem akarunk ennyit sem rá költeni, akkor érdemes lehet saját kezűleg készíteni valamilyen tárgyat. Általános iskolában évente voltak jótékonysági vásárok, melyekre szinte kötelező volt minden diáknak valamilyen tárgyat vinnie, de lehetőleg olyat, amit saját kezűleg készített. A legtöbb egyszerű ajándékokat, tárgyakat készítettünk. Én személy szerint lisztet töltöttem léggömbökbe, majd egy szmájlit rajzoltam rá filctollal. Egyszerű, de mégis jó ajándéktárgy lett belőle: gyurmára hasonlító stresszlabda 🙂
Amit mindenképp figyelembe kell venned: Ha nem akarsz adni valamiért pénzt- esetünkben ajándék vásárlása-, akkor az időddel kell fizetned érte. Lehet megspórolod a tárgy vásárlásának az árát, viszont annak elkészítéséhez szerezned kell alapanyagokat (én példámat leírva: léggömb+liszt), valamint el is kell azt készítened. Személy szerint én jobban is örülök egy olyan ajándéknak, amit csak nekem készítettek, nem egy 16. boldog születésnapot! bögrét adnak át.
(Más kérdés, ha a bögrére a nevem van írva 🙂 )

kép forrása: entrepreneur.com

Hogyan lehet személyre szabni egy ajándékot?
Fentebb említettem, hogy én is – mint a legtöbben-, akkor örülök a bögrének leginkább, ha az a nevemre szól. Amennyiben ajándékot szeretnél vásárolni, akkor érdemes egyedi dolgot venned. A “boldog születésnapot” és hasonló feliratú pólók, bögrék stb tárgyak -mondjuk ki-, túl egyszerűek, nem vált ki túl nagy érzelmet belőlünk. Ha a nevünk található meg egy tárgyon, akkor már látható, hogy CSAK és KIZÁRÓLAG nekünk készült, valószínűleg több munka is van benne. Az ilyen ajándékoknak az emberek többsége jobban örül, sokkal boldogabb lesz, mint egy “sablonos” ajádéktól, valamint jobban is emlékszik arra, hogy kitől és milyen alkalommal kapta.

Hogyan adjuk át az ajándékot?
Többségünknek ez is fejtörőt tud okozni, mert nem elég, hogy ajándékkal kell készülni, de azt át is kell tudni adni. Tőletek kapott üzenetekben elég sok kreatív ötletet olvastunk, csak egyet emelnék ki a sok közül:
Az egyik vásárlónk a kollégáját akarta meglepni névnapján, s mivel tudta, hogy szereti az autókat a következő átadási módot választotta: az átadás előtt találkoztak egy üzlet előtt, ahova autóval érkeztek. Elkérte a kollégája autójának az indítókulcsát, s mikor néhány másodpercre elterelte a figyelmét, rátett egy egyedileg gravírozott kulcstartót, a következő szöveggel: “Boldog névnapot Andris!” A kulcstartó hátoldalára a gépjármű rendszáma volt gravírozva.
Ugye mennyire kreatív? Sok pénz nem is kellett hozzá, illetve a meglepetés ereje is nagy volt! 🙂

Összefoglalva: Gondolj arra, hogy az adott személy, akit meg szeretnél lepni, milyen ajándéknak örülne, mire lenne szüksége. Ha így sem jutott semmi sem eszedbe, akkor érdemes egyedi ajándékot adnod számára, ami lehet egy névre szóló toll, kulcstartó, vagy bor.
Bármi kérdésed van ajándékokkal, divatkiegészítőkkel kapcsolatban, állunk rendelkezésedre!

Most minden rendelésed mellé ajándék kulcstartót kaphatsz! 🙂 Kattints ide!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz + 7 =